SGM = Sur Gammel Mand

Her kommer alt det jeg går og brokker mig over i hverdagen.

Inspireret af en gammel ven, der har været Sur Gammel Mand, siden han var dreng.

Ikke for sarte sjæle!

Bidler?

Hvorfor pokker er der så mange, der siger "bidler"?

Det hedder billeder. Bil-le-der.
Et billede, billedet, flere billeder, alle billederne.

I sammensætninger billed-, fx billedbog, billedramme, billedskøn.
Se https://roplus.dk/#ordbog/billeder/

Stop krige - nedlæg militær!

Der er ingen mening i at jeg som privatperson skal skældes ud for mit CO2-aftryk på verden, når der samtidig svines og forbruges helt vanvittigt i krigsindustrien.


Samtidig med at jeg bliver skældt ud, er der krig i Ukraine, krig i Gaza og en gigantisk militærøvelse i Norge. Det må da udlede mere CO2 og forurening end mine små rejser til Grækenland.


I samme øjeblik dette militære vanvid stopper, holder jeg op med at flyve, køre bil, spise kød og prutte/bøvse. Jeg er sur!


Hvem er det lige, der har interesse i konflikter og krige? Er det våbenindustrien? Syge gamle mænd, der burde i psykiatrisk behandling? Regeringer der har brug for afledning? Byggeindustrien? Hvem er det egentlig der ønsker at smadre andre menneskers liv - og hvad vil de bruge sejren til?

Jeg forstår det bare ikke!


Selv i fredelige(?) Danmark, forsøger Statskrigsminister Mette Frederiksen og Krigsminister Troels Lund Poulsen at piske en krigsstemning op.

Skam jer! Shame on you!


Lige nu forherliger DR1 hvordan en 155 mm artillerigranat (Krigens Gud) udviklet under 2. Verdenskrig er blevet helt afgørende på slagmarken i Ukraine. En granat der kan sprænge menneskekroppe i småstumper - se Krigens Gud (starter 12:08). Helt åbentlyst pip i bøtten!


Mette Frederiksen taler ofte om at vi skal gøre noget på en klog måde. Oprustning er ikke klogt - Verden har brug for afrustning. Det er da hjerteskærende så stupid en regering vi har!


Der er intet klogt i at dræbe hinanden med krudt og kugler i gammeldags skyttegravskrige.
Der er kun meningsløs dumhed og krigsforbrydelser til ingen verdens nytte.

Danmark kan hjælpe klogt med diplomati, humanitært arbejde og lammende cyberkrig, men sgu da ikke med kampfly, tanks og en våbenfabrik ved Frederikshavn. Pennen vinder altid over sværdet.


I dette øjeblik er der krige og konflikter i blandt andre disse lande:

Ruslands invasion af Ukraine: Den mest omfattende krig i Europa siden Anden Verdenskrig. Krigen har skabt en humanitær krise med millioner af fordrevne og ødelagte byer.


Borgerkrigen i Etiopien: En brutal konflikt, der har raset i over to år og har ført til hungersnød og etnisk vold.


Den væbnede konflikt i det nordlige Mali: En langvarig konflikt med jihadistiske grupper, der har skabt ustabilitet i regionen.


Borgerkrigen i Den Centralafrikanske Republik: En kompleks konflikt med mange forskellige aktører, der har resulteret i en humanitær krise.


Borgerkrigen i Syrien: En langvarig og blodig konflikt, der har skabt en humanitær krise og en flygtningekrise.


Den Yemenske borgerkrig: En kompleks konflikt med mange forskellige aktører, der har resulteret i en af ​​verdens værste humanitære kriser.


Israel-Palæstina konflikten: En ny krig brød ud mellem Israel og palæstinenserne den 7. oktober 2023. Hamas-krigere fra Gaza-striben angreb Israel og dræbte over 1.400 israelere. Israels militære reaktion har ført til mange tusinde døde palæstinensere. En humanitær katastrofe som går ud over civile - og børn.


Borgerkrigen i Myanmar: En brutal konflikt, der har raset i over et år og har ført til etnisk vold og fordrivelse af Rohingya-folket.


Konflikten i Afghanistan: En langvarig konflikt med Taliban og andre militante grupper, der har skabt ustabilitet og usikkerhed.


Grafik: Så mange penge bruger verdens militære supermagter

Globalis: Landenes udgifter til militær

Overblik: Her er de 15 lande, der har de største forsvarsbudgetter


Måler man på antallet af soldater er Kina nummer 1 med 2,5 millioner soldater mod USA’s 1,4 million, Ruslands 750.000 og Nordkoreas over en million.


Med 13.400 militærfly har USA til gengæld 4 gange flere fly end Kina og 3 gange flere end Rusland.

Med 15.000 kampvogne har Rusland langt den største panserstyrke, mens Kinas flåde på over 2.000 fartøjer langt overstiger den amerikanske på 400.


Kilder: ISS, IHS Janes’ Defense, Danmarks Statistik og ABC


Fredelig sameksistens og fornuft er hårdt trængt af kynisme og dumhed - godt at jeg snart skal dø!

LinkedIn - Congrats

"Congrats!
Hvor er de heldige at skulle arbejde sammen med dig - tillykke til dig og ikke mindst til dine nye kollegaer."


Hold kæft, hvor er det irriterende!


"Congrats", hvorfor fanden skriver danskere det til hinanden? Det er jo en stavefejl! Skriv helt enkelt "tillykke".

Og så det helt tåbelige: Tillykke-til-dig-og-til-dem-og-hinanden-og-til-mig-der-kan-se-alle-dine-kvaliteter-og-jeg-er-nemlig-lige-så-dygtig-som-dig-og-til-alle-der-har-kendt-dig-og-mødt-mig-og-se-lige-hvor-dygtige-vi-er-til-at-klappe-hinanden-på-ryggen.
Jeg skal kaste op!

Nå, jeg er jo bare en Sur Gammel Mand.